maandag 10 januari 2011

Feestelijke terugblik in 2010

Het nieuwe jaar mag dan inmiddels in volle gang zijn, maar voordat ik met de eerste creaties van 2011 kom wil ik nog even terugblikken naar 2010.
In december van dat jaar vierde mijn moeder haar kroonjaar (..).  De herinneringen aan deze dag wilde zij graag op een mooie manier bewaren, dus maakte ik een speciaal boekje voor haar.


De binnenkant van het boekje is gemaakt van zelfgesneden karton beplakt met cardstock en dessinpapier. Voor de kaft heb ik stof gebruikt en middels een eenvoudig quiltpatroon heb ik de stof aan elkaar genaaid. 


Tot slot heb ik de kaft versierd met letters voor het woord 'Birthday', verschillende soorten bloemen, kant, knoopjes en andere embellishments.


Op de achterkant van het boekje heb een stukje papier genaaid dat ik zelf heb gestempeld en oud gemaakt.

Aan de binnenkant van dit boekje moest natuurlijk ook een Magnolia-stempel komen.
Deze afdruk heb ik ingekleurd met Derwent kleurpotloden en reukloze terpentine. Om deze afbeelding niet te laten 'zweven' op de pagina heb ik haar op een kantje geplaatst.


Naast dit boekje hoort, bij deze verjaardag, ook een bijpassende kaart. Het ontwerp van deze kaart kreeg ik van een vriendin die goed speurwerk had verricht in diverse creatieve tijdschriften. Geen kleine klus, maar wel een verbluffend resultaat.


Zeker wanneer je aan de bloem, helemaal aan de rechterkant, trekt en blijkt dat deze kaart helemaal kan openklappen met nog vele andere kleine verjaardagswensjes.Uiteindelijk een bijzonder project voor een speciaal kroonjaar voor een bijzonder speciaal persoon. Mam, ik hoop nog lang plezier van je te mogen hebben.

xFrankaGeen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...