zaterdag 8 juni 2013

Tangle in a sunny garden

En toen was het ineens zomer! En wat is fijner dan rustig in de tuin te zitten, samen met je vriendin, en een nieuw Zentangle boek om Zentangles proberen te maken. Dat gebeurde afgelopen woensdag, tijdens ons regelmatig terugkerende knutseldag. Dit keer geen gestoei met inkt en stempels, maar heerlijk relexed in de tuin met wat velletjes papier en een zwarte dunne stift.


En natuurlijk was de tuintafel een explosie van probeerseltjes, pennen, postcards en thee.Vooral het eerste begin is een beetje 'eng' te noemen. Eerst maak je een vierkantje van 9 * 9 cm en dan mag je het opvullen met lijnen, maar dat valt toch even tegen. Hoe moeten die lijnen lopen en natuurlijk wil je ze zo vloeiend mogelijk tekenen. Op de volgende foto zijn de eerste tangle stappen van mijn vriendin te zien. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat, want het ziet er veelbelovend uit :-)Ook mijn eerste stappen zijn inmiddels gezet en op de volgende foto's zie je mijn laatste resultaten.In mijn Zentangle boek werd als tip gegeven om eventueel een letter te 'gebruiken' als leidraad voor je eerste lijnen. Als je heel goed kijkt kun je hier misschien nog de letter L uit halen. Daarna heb ik de verschillende vlakken gevuld met kleine patronen. Het eindresultaat is best goed, maar het grootste resultaat haal je nog, vind ik, wanneer je schaduwen toepast. Het geeft je tekening zoveel meer diepte.In bovenstaande tekening heb ik geen letter als basis gebruikt. Wat ik wel wilde was één groot vlak overhouden die niet opgevuld zouden worden met tangels. En ook hier zorgt de schaduw voor extra dieptewerking. Hm, als ik er zo nog eens naar kijk lijkt het net een spin...

xFranka

3 opmerkingen:

Alie Hoogenboezem-de Vries zei

SUPER!!!! Jeetje Franka, als jij ook los gaat, ga je goed los!
Wat een mooie zentangles zijn het geworden...en het effect van de schaduwen maakt je werkstukken inderdaad nog veel intenser...prachtig...Pinnen natuurlijk.

Lieve groetjes, Alie :-)

Saskia Kuppens zei

Hoi Franka,
het was natuurlijk reuze gezellig woensdag! en.. je hebt me aangestoken met het Zentangle virus :)

groetjes
Saskia

Janny Jager 't Hooft zei

Wat een super super mooie Zentangles he je gemaakt .
Echt prachtig en inderdaad de schaduw maakt hem nog mooier.

Groetjes Janny

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...