maandag 20 januari 2014

Copic cursus Basis & Gevorderd

Ik had er al een tijdje naar zitten kijken, maar toen was ie er eindelijk... de Copic cursus basis en gevorderd gegeven door Diny Sprakel. Een goede start van een nieuw craft jaar :-)  Buiten heel veel technische informatie natuurlijk ook veel aandacht voor de verschillende inkleurtechnieken.


Van te voren had ik al een Magnolia ingekleurd op mijn eigen manier, maar al gauw zag ik dat er veel meer en andere mogelijkheden waren. De oude technieken parkeren we dus even om direct verder te gaan met de nieuwe manier van inkleuren.


Voor het inkleuren van b.v. een gezicht leerde ik een methode waardoor het gezicht meer sprekend gaat worden. Hier mijn eerste probeersel, maar ik geef toe... nog even oefenen.
Ook leerde ik verschillende manieren om haren in te kleuren. Ze worden dan veel interessanter om naar te kijken en geven ook veel meer diepte.

Verder merkte ik bij mezelf dat ik, qua haarkleur, eigenlijk altijd dezelfde kleuren nam. Doe eens gek en kies eens iets heel anders! ....en wat een verassend effect geeft dat.


Een ander interessant onderdeel van het inkleuren zijn de schaduwpartijen. Hierin gaf Diny een heel duidelijke uitleg, zodat het maken van schaduwen in je afbeelding een stuk makkelijker gaat. Het leuke ervan is dat je nu je afbeeldingen ook makkelijker momochrome kunt inkleuren. Voor mij ook de eerste keer!


Kortom, het was een heel leerzame en intensieve dag, ook voor diegene die al een tijdje kleuren met Copics.
Alleen nu al het geleerde nog in de praktijk brengen :-)

xFranka

1 opmerking:

Marie-Anne zei

Was inderdaad een super dag! Ook voor mij geldt nu nog het geleerde in de praktijk brengen.

Marie-Anne

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...