dinsdag 4 februari 2014

My first brayer card

Soms is het even heerlijk om weer eens iets nieuws te proberen. Alhoewel dit een techniek is die al heel lang bestaat, vaak gecombineerd met Lavinia stempels, heb ik mijn Lavinia's hiermee nog nooit gebruikt. Mede door de vele 'spookverhalen' over het werken met een brayer, zoals strepen en geen egale inktlagen, bleef ik het maar uitstellen. Na een prima instructiefilmpje van Lavinia stamps op YouTube leek het een koud kunstje.Gebruikte Adirondack Inkt:
Butterscotch
Terra Cotta
Eggplant
Cranberry
Stonewashed

Voordat ik ben begonnen heb ik eerst een zon afgeplakt op mijn papier. Daarna heb ik de eerste brayerlaag opgezet met Adirondack inkt - Butterscotch. Vervolgens een tweede laag er overheen met Terra Cotta. Na de afgeplakte zon te hebben verwijderd nog even licht met de brayer en Butterscotch inkt over de zon gegaan voor een iets minder groot contrast.

Daarna mijn Lavinia stempel gestempeld met Versafine - Onyx Black en de takjes (ook van Lavinia) met Adirondack - Cranberry. Tot slot zijn de sterretjes gestempeld met Adirondack - Cranberry en Stonewashed. Uiteindelijk het landschap compleet gemaakt met 'aarde' en een paar heuvels op de achtergrond met Eggplant. Om de afbeelding wat in te kaderen heb ik de randen ook gesponsd met Eggplant. Tot slot nog was Stickles op de sterretjes en My first brayer card is finished.

Veel succes met je eigen creaties.
xFranka

3 opmerkingen:

Alie Hoogenboezem-de Vries zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Saskia Kuppens zei

ziet er weer super strak uit!
groetjes
Saskia

Ballie (Bennarda) zei

Heel erg mooi, ik houd wel van die kleuren, je hebt er een volger bij, zo kan ik leuke ideetjes opdoen.
groetjes Ballie (Bennarda)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...