woensdag 2 maart 2011

Mijn eerste WOYWW?

Waarschijnlijk zul je je afvragen wat dit is... WOYWW. Dit is de afkorting van What's On Your Workdesk Wednesday? Het is een site waarop je je kunt aanmelden en iedere week een foto van je eigen bureau / werkplek kunt laten zien. Daarbij vertel je natuurlijk waarmee je bezig bent.

Vandaag publiceer ik dus mijn eerste WOYWW met een van de eerste foto's op de nieuwe camera... Ze zullen dus steeds beter gaan worden.


Normaal is het niet zo'n rommeltje op mijn bureau, maar de camera moest nog worden uitgepakt en ik ben, op dit moment, met 10 dingen tegelijk bezig. Maar één van deze dingen wil ik er even uitlichten en dat is het werken met Lavinia-stempels.Een paar weken geleden ben ik gestart met het maken van een aantal kaarten met deze stempels. De achtergrond heb ik eerst gesponsd met DistressInkt en daarna (iek) besprenkeld met water. Vooral dit laatste is maar afwachten wat het eindresultaat is. Je hebt er relatief weinig invloed op.Daarna heb ik de stempels gezet, hier met Adirondack Inkt. Achteraf gezien was het beter om een strakkere inkt hiervoor te gebruiken, omdat deze inkt een beetje vloeit.
Vervolgens heb ik de naaimachine er overheen laten lopen en wat stukjes van de rand ingescheurd. Als laatste natuurlijk de nodige Stickles en kleine gouden sterretjes om het geheel wat sprookjesachtiger te laten uitzien.

Maar tijdens het maken van deze kaart kwam het idee om deze stempels ook eens te gaan gebruiken op Craft-cardstock.  Vooral omdat je dan de mogelijkheid hebt om die mooie kleine bloemetjes in te kunnen kleuren met kleurpotloden. Zo gezegd, maar... nog niet zo gedaan:

Het inkleuren van die bloesem bleek een heel priegelwerk te zijn. Vooral ook omdat ik ze zo natuurlijk mogelijk wilde laten overkomen. Dus eerst alle bloemetjes ingekleurd met wit. Daarna nog de accenten met roze en een hartje van donkerrood.

De bloem, die ik ga gebruiken bestaat ook uit twee delen, nl. de eerste stempelafdruk op roze cardstock en de tweede stempelafdruk op dessinpapier. Bij deze laatste afdruk heb ik de blaadjes één voor één uitgeknipt en op het roze cardstock opgeplakt.

Uiteindelijk bleek het centrumgedeelte van de kaart nog wat kaal, dus besloot ik om de bloesem en het elfje te maskeren en een tweede afdruk van een deur te plaatsen. Zoals je ziet zit nog niet alles op z'n plaats en moet de afwerking nog komen. Het eindresultaat houd je dus nog even van mij tegoed.

Tot slot nog even dit: Ben je nieuwsgierig geworden naar WOYWW?
Klik dan op de bijbehorende button op deze site en je wordt automatisch doorgelinkt naar de site waar mijn avontuur is begonnen.

Veel plezier ermee.
xFranka

11 opmerkingen:

sasa zei

Loving all the tones and fine detail on your cards. You are so precise and neat - top work Franka! Great to see you an WOYWW and looking forward to more visits inside your studio!

Sarah

Twiglet zei

Great to see a sewing machione in action on my WOYWW blog hop!!

Don't forget to pop over to our shop and put your name down in the next gift draw.
http://sisterscraftycreations.blogspot.com/
Hugs,

Angie zei

Welcome ... love your fairy work ...beautiful tones

Di zei

Just fantastic work! I'll be back - Di x

Marjo zei

Thanks for the peek and sharing. Have a great WOYWW.

Hugs, Marjo #5

The Crafty Elf zei

Thank you for the peek into your creativity. Your work is wonderful!

okienurse zei

Excellent work space. Love the cards. Thanks for sharing Vickie #49

GLENDA BROOKS zei

Love your works in progress and your workspace is wonderful! Welcome to WOYWW! You will find it very addictive! But a good addiction!

Jovita zei

You have a wonderfully large workspace. Your card is so pretty, I really like the background. Have fun with the new camera ;)
Hugs, #160

Julia Dunnit zei

Great first WOYWW! Welcome, Franka. YOur cards are gorgeous...I hope the excitement of a new camera never wears off!

Tertia zei

Welcome to WOYWW, but be warned... its very addictive.
Happy belated WOYWW

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...