maandag 7 maart 2011

Sprookjes bestaan...

Zoals jullie in mijn vorige WOYWW hebben gelezen was ik nog druk bezig met een kaart vol Laviniastempels. Het leuke van het maken van deze kaarten is dat ze onder je handen groeien. Je start met de stempels die je als eerst hebt gekozen. Nadat ik deze stempels had ingekleurd bleek het centrum van deze kaart  nogal leeg. Dat betekende maskertjes knippen en uiteindelijk werd de deur erbij gestempeld. Als laatste komt dan afwerking en word je kaart één geheel. Voor mij blijft dit een fascinerend proces.


Om het feeërieke in mijn kaarten te krijgen heb ik het boek "Het Elfenrijk" van Linda Ravenscroft geraadpleegd. Hierin staan veel adviezen over o.a. kleurgebruik, sfeer en de opbouw van het elfenlandschap. Toen ik hiermee eenmaal aan de slag was gegaan bleven de ideeën komen:


Op deze kaart ben ik uitgegaan van de blauwe tinten en probeer zo een nachtlandschap te maken. Nadat de achtergrond gemaakt is heb ik het kasteel, het elfje en de paddenstoelen gestempeld. De kroon moet het geheel een vorstelijke tint geven.

Om ervoor te zorgen dat de paddenstoelen niet te massief op de voorgrond staan heb ik het maanlicht op hun hoedjes laten weerkaatsen. Een zilveren en witte gelpen doen hierbij wonderen.De kroon heb ik gestempeld met een iets donkerder kleur blauw, zodat hij niet zo op de voorgrond treed en het lijkt alsof hij zweeft. Door er een witte cirkel omheen te kleuren met potlood wordt dit effect versterkt.De vleugels van het elfje heb ik ook ingekleurd met een zilveren gelpen en wit potlood. Hierdoor lijken ze wat meer transparant.

Als laatste teken ik het zg. elfenstof. Deze 'stipjes' geven een extra mystieke uitstraling. Zowel het elfje als de kroon lijken nu meer te zweven.
Ik hoop dat jullie weer hebben genoten van mijn kaarten. Dus tijd om zelf aan de slag te gaan. Veel succes en op naar de volgende kaart!
xFranka

4 opmerkingen:

Kristina zei

Very pretty, love the stitching!! Thank you for joining us this week at The Kraft Journal!

sasa zei

There look so wonderful - such fine details and great shading. Love the colours on both of them. The blue stars are so sweet and really love how the pink and Kraft card work together. Beautiful!
Sarah

Audrey Pettit zei

What pretty card creations! Love the fairies! Sweet stitching and stamping, too. Thanks for sharing with us at the Kraft Journal.

Tracy zei

Lovely! The cherry blossoms and stitching are very pretty. Thanks for joining us for the challenge this week at The Kraft Journal!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...